• RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • You Tube

Utility i tie-dye za proljeće 2020

Kolekcija za proljeće upakirana je u stav work hard—but play harder i dolazi u dvije isporuke.

Prva isporuka vezana je uz workwear dizajn modernizirane uniforme koji se izvorno pojavio u Dieselovoj kolekciji 1990-ih godina. Utility elementi – u narančastoj boji do color blockinga. Slojevitost je ključna kao i metalni dodaci. Istaknute boje su crna, maslinasta i maskirna. Vintage tkanine osvježene su modernim tehnikama. Dodani su svevremenski artikli, bomber jakne s kapuljačom i motokros odijelo koji se oslanjaju na vojnu i atletsku estetiku.Ista estetika prikazana je u ženskoj i muškoj kolekciji:utility je u prvom planu, top majice, suknje i hlače inspirirane su workwear stilom. Suknje i hlače imaju podesive remen i cargo džepove.


“SECOND LIFE”

U prvom proljetnom valu prisutni su artikli pod nazivom “Second Life”. Koncept “Second Life” bazira se na transformaciji i mnogi odjevni predmeti mogu biti nošeni na više načina – poput odvojivih rukava na jakni ili nogavica hlača.  Druga isporuka više je fokusirana na vizualni izgled s klubskom vibrom– što je i sama jezgra Diesela. Printovi i uzorci imitiraju efekt optičke iluzije i kreću se u rasponu od tie-dye, all-over maskirne pa sve do psihodeličnih boja i izrazito kontrastnih crno-bijelih nijansi.

TRAPER

Kada govorimo o trapericama boja je u fokusu u svim Diesel traper linijama (uključujući JoggJeans). Značajan je naglasak na dimenzionalnosti i slojevima s poderotinama koje omogućuju prikaz kontrastnih / obojenih podloga. Kombinacije uključuju: bijeli traper s rozom podlogom, plavi s crvenom i crni sa žutom. Ženski modeli traperica dizajnirani su u čistim, vintage bojama.

Uz to prisutna je i grupa trapera “Workwear” koja uključuje duge i kratke suknje, hlače i kratke hlače tretirane bisernom završnom obradom.  “Superior” linija može se pohvaliti najeksperimentalnijom i najnaprednijom Diesel traper ponudom za proljeće. “Božanstvena komedija” sastoji se od traper odjevnih artikla tretiranih laserom koristeći samo dvije boje za privlačan efekt.

MODNI DODACI

Proljetni modni dodaci su funkcionalni s neizostavnom dozom ironije. Tenisice su raznobojne a torbe – prijenosne – dolaze kao pouche torbe ili torbe oko struka naglašavajući utility estetiku.

 

Spread the love

Ostavi komentar