• RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • You Tube

Limitirana kapsulna kolekcija “DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL” prikazana na Tjednu mode u Milanu

Diesel s ponosom najavljuje DIESEL UPCYCLING FOR, novu seriju kolekcije koja se okrenula  ekološki prihvatljivoj praksi u modnoj industriji.

DIESEL UPCYCLING FOR je prva velika inicijativa usklađena sa strategijom tvrtke For Responsible Living, koja se usredotočuje na  održivu budućnost, što uključuje redovitu uporabu upcycling materijala u proizvodnji. Strategija se temelji na četiri ključne postavke: Biti Alternativa, Zauzimati Se Za Planet, Slaviti Individualnost i Promovirati Integritet.

Upcycling i kreativna ponovna upotreba, proces je “pretvaranja postojećih proizvoda, otpadnog materijala u nešto novo”. Takav proces smanjuje potrošnju sirovine,  smanjuje potrošnju energiju, zagađenje zraka i vode te emisije stakleničkih plinova – u biti, to je stvaranje nečeg novog korištenjem već postojećeg.

 

Brend će imenovati različite dizajnere i kreativce za svaku  novu kolekciju  DIESEL UPCYCLING FOR.  Cilj je prikazati kako se upcycling može interpretirati kreativnošću različitih dizajnera i istražiti beskrajne mogućnosti upcyclinga.

Prva kolekcija u seriji DIESEL UPCYCLING FOR krenula je s partnerom 55DSL. U staroj reinterpretaciji inspiracija i nadahnuće je dolazilo iz Dieselove ikonične baštine kako bi se kreirala živopisna sportska estetika. Stara zaliha, arhivski artikli i prototipovi su prepravljeni i stvoreni su potpuno obnovljeni jedinstveni limitirani proizvodi.

DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL koristi snažne nijanse boja, tie-dye tretmane, mineralne boje, miješane materijale i preklapajuće logotipove kako bi se stvorio svjež ljetni niz od samo 5055 komada s jakim fokusom Dieselovog trapera.

Transparentnost je ključ kolekcije. Zbog toga svaki proizvod DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL ima QR kod koji direktno usmjeruje kupca do stranice gdje može pronaći sve informacije o proizvodu s vizualnim pregledom cijelog postupka proizvodnje.

Kapsulna kolekcija predstavljena je 22-og veljače 2020 tijekom Milanskog tjedna mode. U formatu “Made now, buy now” kolekcija je prikazana uživo gdje su krojačice izrađivale dijelove kolekcije pred publikom. Glazba je bila snažna komponenta cijelog doživljaja. Umjetnici su stvarali glazbu od mehaničkih zvukova upcycling predmeta.

Video kampanje : https://www.youtube.com/watch?v=j5bwrUQ9QHY&feature=youtu.be

DIESEL UPCYCLING FOR 55DSL kolekcija dostupna je na www.diesel.com te u odabranim Diesel trgovinama u koje ulazi i Zagreb i to sredinom ožujka!

 

Spread the love

Ostavi komentar