• RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • You Tube

Kolekcija proljeće / ljeto 2018

WILD HEAT

Kolekcija proljeće / ljeto 2018 označava početak novog Dieselovog dizajna.

Želio sam sve pomiješati” objašnjava umjetnički direktor Nicola Formichetti. “Rock, sport, klasika i formalni stil  uz Dieselov DNA postaje nešto novo, cool i opušteno.”

Kolekcija potiče samoizražavanje i spajanje kontrasta kako bi se dobio vlastiti jedinstveni stil. Look book je nastao u suradnji sa škotskim umjetnikom Portis Waspom.

“Oduvijek sam volio otkrivati nove digitalne umjetnike, Portis je jedan od vrlo zanimljivih”, izjavio je Formichetti.  “Ono što on radi vrlo je suvremeno. Radi s animacijama i fokusira se na Instagram. Veliki sam obožavatelj njegovog rada.”

Kolekcija proljeće/ljeto 2018 inspirirana je Burning Men festivalom. Jarke boje i bezbrižan festivalski duh te lakoća odijevanja u fokusu su kolekcije. Posebna pažnja posvećena je autentičnom izblijeđenom traperu  iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Poznati logo Diesel do sada korišten u oglašavanju po prvi put se pojavljuje na odjeći kao ogrebotina te na traperu u obliku trake.

Suvenir jakne, parke, bomber jakne i motociklističke jakne u kontrastu su s jakim grafičkim printovima i tie dye kamuflaža uzorkom.

Ellen Green tattoo umjetnica kreirala je tattoo print koji se pojavljuje na haljinama , donjem rublju i artiklima gdje je koža ručno bojana.

SKB tenisice  evoluiraju s novim printevima i novim pletenim dizajnom. Novitet je SKB verzija tenisica s elastičnom trakom na vrhu.

Spread the love

Ostavi komentar