• RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • You Tube

5D: DIESEL DREAM DISRUPTION DEVIATION DENIM

DIESEL objavljuje novu retrospektivnu knjigu pod nazivom 5D:DIESEL DREAM DISRUPTION DEVIATION DENIM, u izdanju izdavačke kuće  Rizzoli.

Knjiga od 248 stranica započinje s osnivačem DIESEL-a Renzom Rossom i njegovom pričom o nastanku etikete. Od šivanja prvog para traperica u dobi od 15 godina na majčinoj Singerici, do nastanka DIESEL-a 1978. godine do danas.


Jedna stvar je ostala ista: DIESEL  je progresivan, nekompromisan i uvijek protiv glavne struje u dizajnu proizvoda , marketingu i komunikacijskim istupima.

“1978 godine osnovan je DIESEL. Bio je to trenutak alternativne energije” izjavio je Renzo Rosso. “Nastavili smo s istom energijom i neustrašivošću. U srži nema razlike između toga tko ste i kako se identificirate. DIESEL je stav i uvijek će biti.”

Knjigu je uredila modna novinarka Susie Lau a istražuje DIESEL-ovu povijest trapera – od samih početaka, u kasnim sedamdesetim godinama do tvrtkinih novijih aktivacija popust DIESEL RED TAG projekta  koji surađuje s mladim, otkačenim dizajnerima diljem svijeta.

“ Jesu li traperice dio udobne uniforme ili izlaz i bijeg ? Konformizam ili pobunjeništvo? Ispada da su oboje, izjavila je Susie Lau. “DIESEL” je uspio u svojoj misiji da upotrijebi najprihvaćeniji materijal i učini ga odjevnim predmetom u kojem ćete se isticati”.


Novi svezak prati i ističe najveće trenutke u povijesti DIESEL-a uključujući stotine fotografija iz DIESEL-ove arhive  smještene u Breganzi, u kojoj se nalazi više od 175,000 odjevnih predmeta. Jedinstvene i rijetke primjerke pronašli su DIESEL-ovi istraživački timovi na buvljacima, dućanima rabljene odjeće i kod preprodavača diljem svijeta.

Izjave/intervjui djelatnika DIESEL-a popunjavaju  jedno cijelo poglavlje.  Preostala poglavlja prikazuju priloge i pisma prijatelja brenda; prikazani su povijesni vizuali kampanja uvijek inovativni i uvijek provokativni.

Od inovativnih metoda u proizvodnji do revolucionarnog marketinga, knjiga 5D: DIESEL DREAM DISRUPTION DEVIATION DENIM beskompromisan je pogled na DIESEL pristup koji slavi posebnost i upornost.

Poput samog etosa tvrtke  koji Lau opisuje kao “osvježavajuću neprimjerenost” estetika knjige je odvažna i dinamična – donosi priču ne samo o moćnoj traper kući nego o traper svemiru.

 

Spread the love

Ostavi komentar